نشوف الصورة على بركة الله
اولا : صلصة الفراوله :
فى اناء وضعت 2 كوب فراوله مجمده وعليها 1كوب سكر وغطيته على الرخامة لمدة ساعتين
ثم رفعته على النار الهادئة مع التقليب كل فترة
الاول نلاحظ كثرة السائل لكن بعد فترة من الغليان هيتقل ويبقى صوص كثيف زى المربى
وكده خلصنا صوص الفرواله
ثم رفعته على النار الهادئة مع التقليب كل فترة
الاول نلاحظ كثرة السائل لكن بعد فترة من الغليان هيتقل ويبقى صوص كثيف زى المربى
وكده خلصنا صوص الفرواله
ثانيا :
المكونات الاخرى :
علبة زبادى + 2 م عسل نحل
او سكر حسب الرغبه
سوربيه فراوله
مكسرات مجروشه
السوربيه هو بوريه الفراوله ..
فى الخلاط وضعت كوب فراوله مجمده مغسوله طبعا
وربع كوب سكر او اكثر وبعد الخفق تصفى وتكون بهذا الشكل
المكسرات استعملت كاجو وممكن بدون مكسرات
المكونات الاخرى :
علبة زبادى + 2 م عسل نحل
او سكر حسب الرغبه
سوربيه فراوله
مكسرات مجروشه
السوربيه هو بوريه الفراوله ..
فى الخلاط وضعت كوب فراوله مجمده مغسوله طبعا
وربع كوب سكر او اكثر وبعد الخفق تصفى وتكون بهذا الشكل
المكسرات استعملت كاجو وممكن بدون مكسرات
فى كاسات صغيرة وضعت سوربيه الفراوله لنصف الكاس
ثم وضعته بالفريزر ربع ساعه بشكل مائل
ثم وضعته بالفريزر ربع ساعه بشكل مائل
(هنا صلصة الفراوله بعد التجهيز وبدأت تبرد شويه )
نخلط الزبادى بالعسل او السكر
ونضع قليل فوق السوربيه ثم صلصة الفراوله المجهزة سابقا ثم باقى الزبادى ويجمل الوجة بالمكسرات
ونضع قليل فوق السوربيه ثم صلصة الفراوله المجهزة سابقا ثم باقى الزبادى ويجمل الوجة بالمكسرات
وبعد المكسرات وضعت معلقه زبادى و1/2 م صلصة فراوله
ويقدم بالف هنا و عافيه على قلوبكم يارب
وده لينك الوصفه الاصليه لكن بدل الفراوله توت
ومفيش سوربيه فى الوصفه
http://www.youtube.com/watch?v=Qx94neMQy04
ومفيش سوربيه فى الوصفه
http://www.youtube.com/watch?v=Qx94neMQy04
طبعا صلصة الفراوله تحفظ فى وعاء او برطمان محكم الغلق فى الثلاجة
وباستعملها فى الساندوتشات او مع الكريب او البان كيك او الايس كريم
او لحشو الكيك والبستا فلورا وحاجات كتير تانيه
وباستعملها فى الساندوتشات او مع الكريب او البان كيك او الايس كريم
او لحشو الكيك والبستا فلورا وحاجات كتير تانيه
ولو تحبى تخفقيها بمضرب يدوى او بالخلاط بتكون الذ واجمل
اما لو تحبي قطع الفراوله بحالها يبقى خليها بنفس الشكل بدون خفق
اما لو تحبي قطع الفراوله بحالها يبقى خليها بنفس الشكل بدون خفق
أتمنى منك عزيزي القارئ ان استفدت من الموضوع ان تقوم بنشره مع ذكر المصدر http://mik111.wordpress.com